Videospeler inladen...

Ongenoegen over Belgische "corona-vluchtelingen" in Sluis, Zeeuwse autoriteiten nemen maatregelen

De Nederlandse autoriteiten nemen maatregelen om de toevloed van Belgen te beperken. Nu de Belgische regering winkels, restaurants en cafés heeft gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, blijken heel wat landgenoten hun heil te zoeken in Zeeuws-Vlaanderen, net over de Nederlandse grens. Op de sociale media uiten velen daarover hun ongenoegen.

In Maastricht bleek het vanmiddag mee te vallen, maar onder meer Sluis, Terneuzen en Hulst zijn vanmiddag zowat overspoeld met Belgen. Gevolg: overvolle parkeerterreinen en een drukte van jewelste in winkelstraten, op terrassen en in cafés.

Nogal wat mensen winden zich daarover op, onder meer op de sociale media. Onverantwoord gedrag, vinden velen.

Lees verder onder de tweet. 

De Veiligheidsregio Zeeland neemt intussen maatregelen om de toestroom van Belgen tegen te houden. "Dat betekent dat we kunnen optreden tegen samenscholingen met meer dan 99 mensen", licht burgemeester Jan Lonink van Terneuzen toe. "Dat geldt ook in restaurants, horeca-aangelegenheden en winkels." De burgemeester van Sluis heeft beslist om de openbare parkeerterreinen te sluiten. "Vanaf vandaag gaat in dat alle parkeerterreinen in onze gemeente gesloten gaan worden, zodat we duidelijk het signaal geven 'Mensen blijf thuis'", zegt burgemeester Marga Vermue-Vermue.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), die eerder al de zogenoemde lockdown parties van gisteravond veroordeelde, keurt de uitstapjes over de grens af. "Dit virus stopt niet aan de grenzen", twittert hij.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Belgen gaan shoppen in Maastricht, bekijk hier de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen