Foto: Radio 2

Grote brand in kasteelvilla Turnhout

De brandweer is urenlang met verschillende ploegen in de weer geweest met het blussen van een brand in een grote villa langs de Parklaan. Dat is een stuk van de ring rond Turnhout. De schade is groot maar er vielen geen gewonden.  

Toen de brandweer ter plaatse kwam, hing het gebouw aan de Parklaan in Turnhout al helemaal onder de rook. Ze moest de toegangspoort tot het domein forceren om bij de brand te geraken. Het vuur is wellicht beneden ontstaan maar verspreidde zich snel naar de andere verdiepingen en de zolder. Het blussen ging niet makkelijk door de houten vloeren in het gebouw. De villa is onbewoonbaar. Er is vooral veel schade binnen en aan de achterzijde van het gebouw. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Meest gelezen