Jaap Arriens/NurPhoto

Moeders voor moeders past voedselbedeling voor jonge gezinnen aan door corona

Moeders voor moeders in de Helmstraat in Borgerhout krijgt wekelijks zo'n 500 mensen over de vloer die er eten en soms ook andere spullen komen halen. Dat is meestal ook een sociaal moment, met een kop koffie of een ontbijt. Intussen worden de karren met producten gevuld. Dat zal nu wat sneller gebeuren.

De vzw maakt meestal ook wat tijd voor wie er over de vloer komt. De mogelijkheid voor een langere babbel en iets drinken of eten is er voorlopig niet. "We laten onze mensen niet in de kou staan. Ze rekenen op ons", zegt Monique Verdickt van Moeders voor moeders. "We kregen de afgelopen dagen al heel wat telefoons van mensen die zeker wilden zijn dat ze voeding konden komen halen. We gaan ons wel beperken tot de voedselpakketten en de meest dringende zaken voor pasgeboren kinderen."

Karren met producten worden op voorhand gemaakt

Normaal worden de karren pas gevuld met allerlei producten als de mensen hier wachten, een koffie drinken of ontbijten. "De pakketten worden nu op voorhand gemaakt, zodat onze klanten snel weer kunnen vertrekken en zo weinig mogelijk in contact komen met anderen", vertelt Monique Verdickt. Moeders voor moeders vraagt ook aan hun oudere vrijwilligers om voorlopig thuis te blijven. Er zijn zelfs tachtigers die er normaal komen helpen.

Meest gelezen