Rode Kruis roept op om bloed te komen geven in Antwerpen

'Bloedserieus' is een jaarlijkse actie in verschillende grote studentensteden om bloed te komen geven. Om een verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn de lessen aan de universiteit - net als aan de hogelscholen - opgeschort. Daarom zullen er minder studenten zijn. Het Rode Kruis roept daarom iedereen, student of niet, op om bloed te komen geven.

Vrijdag zag het er nog slecht uit. Verschillende mobiele bloedinzamelingen zijn afgelast. Daarom onstond de vrees voor een bloedtekort. Afgelopen weekend hebben toch veel donoren gehoor gegeven aan de oproep van het Rode Kruis en was er veel volk in de donorcentra. "Daarmee kunnen we zeker een week verder", zegt Ine Tassignon van het Rode Kruis. Deze week is er in Antwerpen de actie 'Bloedserieus', waarbij vooral studenten worden opgeroepen om bloed te komen geven. "We zien dat het aantal aanmeldingen veel lager ligt dan normaal. Veel studenten zijn door de coronamaatregelen dan ook niet in Antwerpen. Daarom vragen we aan iedereen om te komen."

Bloed geven en krijgen is corona-veilig

Voor de actie 'Bloedserieus' kan je deze week van maandag tot en met donderdag terecht in het donorcentrum naast het UZA, liefst na een afspraak. Woensdag is er ook nog een grote bloedinzamelactie gepland aan de stadscampus van de Antwerpse Universiteit. "Bloed geven gebeurt ook in een corona-veilige omgeving", vertelt Ine Tassignon. "We kunnen er goed op toezien dat de preventiemaatregelen worden gerespecteerd. Zo zal er onder meer voldoende afstand zijn tussen de bloedgevers." Corona wordt trouwens niet via bloed overgedragen, dus bloed geven en krijgen is safe.

Meest gelezen