Radio 2

Zijn West-Vlaamse ziekenhuizen klaar voor een grotere toestroom aan coronapatiënten? 

Verschillende ziekenhuizen hebben een afdeling vrijgemaakt die speciaal voorbehouden is voor patiënten die symptomen vertonen van het coronavirus, of die besmet zijn. In het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper, het AZ Delta in Roeselare en het AZ Damiaan in Oostende is dat zo. In het AZ Groeninge in Kortrijk is er een aparte afdeling op de spoed.

In het AZ Delta in Roeselare zijn er 3 aparte afdelingen voor corona patiënten. In de campussen Roeselare, Menen en Torhout. Ook het AZ Damiaan in Oostende schakelde een versnelling hoger, zegt woordvoerder Kevin Mollet:  "We hebben vrijdagavond een corona afdeling geopend, specifiek voor de opvang van vermoedelijke en bevestigde corona patiënten. Vandaag hebben we het aantal bedden bijna verdubbeld: van 6 naar 11." 

In alle ziekenhuizen maken dokters en verpleegkundigen zich zorgen over de logistiek. Zijn er genoeg bedden, beademingsmateriaal en beschermende kleding? Ook in het AZ Damiaan in Oostende zijn ze daarmee bezig: "Vandaag nog zorgen we ervoor dat er nog meer beademingstoestellen voorradig zijn op de dienst intensieve zorgen. Zodanig dat we klaar zijn voor een toevloed aan mensen die ondersteund moeten worden." 

 

 

 

Meest gelezen