Bedrijf uit Vilvoorde schenkt 600 mondmaskers aan AZ Jan Portaels: "Een godsgeschenk" 

Vastgoedontwikkelaar Goodman uit Vilvoorde heeft het ziekenhuis AZ Jan Portaels 600 van de felbegeerde mondmaskers type FFP2 geschonken. De schenking komt er na de oproep van viroloog Marc Van Ranst om zoveel mogelijk opgekochte mondmaksers aan ziekenhuizen te bezorgen. Zeker als je zelf niet ziek bent.

Gisteren raakte bekend dat een door ons land geplaatste bestelling van mondmaskers niet werd geleverd omdat er mogelijk sprake van fraude is door de producent.  Viroloog Marc Van Ranst riep daarom alle particulieren op om mondmaskers die zij hebben gekocht af te geven in een ziekenhuis in de buurt. "Onze verpleegkundigen en artsen hebben deze maskers nu heel hard nodig. Kunnen jullie aub deze dozen afgeven aan de onthaaldesk van jullie ziekenhuis in de buurt", schreef Van Ranst.

De oproep van Van Ranst kreeg snel gehoor, ook door een bedrijf uit Vilvoorde dat nu zo'n 600 mondmaskers levert aan het lokale ziekenhuis. "Misschien een druppel op een hete plaat, maar het is beter dan niets", laat vastgoedontwikkelaar Goodman, in een korte reactie weten. 

Wat een solidariteit, hopelijk volgen andere bedrijven of particulieren

Helena Polfliet, AZ Jan Portaels Vilvoorde

Het ziekenhuis AZ Jan Portaels is alvast heel blij met de geleverde mondmaskers. "Er is een enorm groot tekort aan mondmaskers en we zijn dus enorm enthousiast over het eigen initiatief van dit bedrijf, wat een solidariteit", zegt woordvoerster Helena Polfliet van het AZ Jan Portaels. "Hopelijk brengt dit een kettingreactie teweeg bij andere soortgelijke kleine bedrijven. Het zou voor ons en andere ziekenhuizen een godsgeschenk zijn in deze tijden."

Meest gelezen