Radio 2

Fransen hamsteren nog snel tabak aan grens met ons land

In Callicanes, de vroegere grenspost met Frankrijk in Poperinge, staan lange rijen Fransen aan te schuiven om er in de lokale supermarkt sigaretten te kopen. Ze vrezen dat Frankrijk straks zijn grenzen sluit. Om 20 uur geeft president Emmanuel Macron een persconferentie over het verscherpen van de maatregelen tegen de uitbreiding van het coronavirus.

Rond 17.30 uur stond er een lange rij mensen aan te schuiven. Greet van supermarkt Tiffany in Callicanes had de toeloop niet verwacht: "De winkels waren het voorbije weekend niet open, misschien dat daardoor heel wat mensen vandaag komen."

Wellicht heeft het bericht dat president Macron straks een persconferentie geeft er meer mee te maken. Wat die maatregelen zullen zijn, is nog niet bekend, maar de Fransen nemen blijkbaar het zekere voor het onzekere en slaan nog massaal tabak in.

Meest gelezen