Maatregelen tegen coronavirus ook merkbaar in het autodelen

Bij autodeelbedrijf Cambio in Gent zijn het voorbije weekend 15% minder auto's gebruikt. Dat komt omdat veel mensen de oproep van de overheid volgen en thuis zijn gebleven om het coronavirus niet verder te verspreiden. Ook in Aalst werden minder auto's gedeeld.

Onze auto's worden vooral gebruikt voor vrijetijdsverkeer, legt Geert Gheskière van Cambio uit. "Dus als de mensen moeten thuis blijven worden de wagens minder gebruikt. We waren erop voorbereid, dit weekend is de bezetting voor 15% gedaald."

Er zijn in Gent 210 deelauto's in gebruik. In Aalst heeft het bedrijf 11 deelauto's, daarvan is 11% minder gebruikt. "We blijven bereikbaar", zegt Gheskière, "maar we beseffen dat het gebruik de komende weken een stuk lager zal liggen. Maar dikwijls is de deelauto de enige gezinswagen die nodig is voor de boodschappen en om familie te helpen".

Hygiëne

Omdat verschillende mensen met dezelfde auto's rijden in een autodeelsysteem is het belangrijk dat de gebruikers de hygiëneregels respecteren. Geert Gheskière benadrukt dat er gevraagd wordt om de handen te wassen. "We kunnen de wagens niet na elke rit poetsen, maar er is wel meer aandacht voor het schoonmaken van het dashboard en de versnellingspook."

kasto80

Meest gelezen