Lokale dj's organiseren virtuele party: "Jongeren laten fuiven vanuit hun zetel"

Geen evenementen en ook geen fuiven meer de komende drie weken. Maar enkele lokale dj's uit het Pajottenland, waaronder Kaaprisun, Lloyds, Twallie en Soud Of The Basement, hebben een originele manier gevonden om toch een feestje te kunnen organiseren: een virtuele party!

Drie weken lang mogen geen evenementen doorgaan in ons land. Zowat alle geluidsfirma's en dj's zitten de komende weken dus zonder werk. Maar een vriendengroep van dj's uit het Pajottenland heeft daar iets op gevonden. Zij organiseren virtuele feestjes. "We zijn rond de tafel gaan zitten om te kijken hoe we op een originele manier de jongeren thuis toch een feestgevoel konden geven", vertelt Jonas Bellemans, zaakvoerder van Sound&Co. "Via sociale media hebben we een virtuele fuif gecreëerd waar we een dj-set live streamen. Zo kunnen jongeren een fuif vanuit hun zetel beleven." 

Virtuele fuif in thema van Halle Carnaval

Afgelopen zaterdag werd de eerste virtuele fuif georganiseerd. "Na vier minuten hadden we al meer da 150 kijkers", zeggen de dj's. "Het was een groot succes." Daarom dat nu zaterdag opnieuw een virtuele fuif word georganiseerd. "Aangezien Carnaval Halle werd afgelast, gaan we dit keer draaien in het thema van carnaval. 

We vragen aan de jongeren om niet samen te hokken, maar alleen vanuit hun zetel te genieten

Jonas Bellemans

De dj's roepen de jongeren wel op om niet samen te komen voor de virtuele fuiven. "Het is zeker niet de bedoeling dat  jongeren voor deze fuiven nu gaan samenhokken. We vragen de jongeren om hun verantwoordelijkheid op te nemen en alleen vanuit hun zetel te genieten."

Meest gelezen