Dokters en ziekenhuizen organiseren zich op meer en meer coronapatiënten

Dokters en ziekenhuizen proberen zich beter te organiseren om zo veel mogelijk coronapatiënten te kunnen helpen. Zo werkt het AZ Vesalius in Tongeren samen met huisartsen en is er een corona consultatie opgericht in Genk.

De artsen van het AZ Vesalius in Tongeren en de huisartsen van Tongeren, Bilzen, Riemst, Hoeselt, Kortessem en Wellen werken nauw samen om patiënten op te vangen. Ze willen zo efficiënt mogelijk samenwerken zodat er, bij een uitbreiding van het aantal coronabesmettingen, zo veel mogelijk mensen in het ziekenhuis kunnen worden opgenomen. 

Een patiënt die door zijn huisdokter naar spoed wordt gestuurd, zal daarom in het ziekenhuis eerst door een huisdokter van wacht worden opgevangen. Als er dan nog altijd gedacht wordt aan een coronabesmetting, wordt de patiënt verder behandeld door de artsen van het ziekenhuis. 

(lees verder onder de foto)

Corona consultatie

In Genk worden risicopatiënten door de huisarts niet onmiddellijk naar het ziekenhuis gestuurd maar eerst doorverwezen naar de corona consultatie. Daar wordt beslist of de patiënt thuis verder kan uitzieken of toch nog naar het ziekenhuis moet. Dokter Elke Dullers: "Het is belangrijk dat zieken en niet-zieken niet met elkaar in contact komen, dat ze snel en efficiënt getrieerd kunnen worden en dat de hulpverleners onder bescherming kunnen werken." Om aan die voorwaarden te voldoen is de corona consultatie ideaal, denkt ze. "Zo'n consultatie op een aparte afgescheiden locatie door volledig beschermde artsen was voor ons de enige mogelijkheid."

Meest gelezen