Genkse horecazaken en winkels volgen coronarichtlijnen goed op

De Genkse winkelstraten lagen er afgelopen weekend verlaten bij. De horecazaken en winkels bleven dicht. Hier en daar moest de politie toch optreden maar echte incidenten waren er niet.

De politie van de zone Carma begon meteen na de afkondiging van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus met toezicht te houden. In totaal moest de politie 46 keren optreden tegen winkeleigenaars of horeca-uitbaters die de regels niet nauwgezet navolgden. Maar volgens  de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) was er vooral in het begin nog wat onduidelijkheid over de maatregelen. "We moesten in de hele politiezone Carma 46 keer optreden, in Genk ging om 19 winkels en horecazaken die de regels niet strikt naleefden. Maar echte problemen waren er niet, na de tussenkomst van de politie sloten de eigenaars of uitbaters hun winkel, feestzaal of horecazaak.

Toezicht blijft

Burgemeester Dries gaat ervan uit dat de meeste onduidelijkheden nu uitgeklaard zijn. Toch zal de politie de komende dagen en weken controles blijven uitoefenden. De Genkse burgemeester roept iedereen nogmaals op om de richtlijnen nauwgezet op te volgen. "Alleen op die manier kunnen we de strijd tegen het coronavirus winnen."

Meest gelezen