Nicolas Maeterlinck

Amper leerlingen op scholen Vlaams-Brabant en Brussel 

Heel wat ouders hebben vandaag blijkbaar opvang gevonden voor hun kinderen. Zowel in Brussel, Leuven, de rand, het Pajottenland én het Hageland zijn er vanmorgen  amper kinderen komen opdagen. Dat blijkt uit een belronde van onze redactie. 

De acht basisscholen van de stad Brussel zijn goed voor 2500 leerlingen. Amper 44 kinderen zijn vandaag ingeschreven. Ook in de rand rond Brussel komen er weinig leerlingen opdagen. In het Villegastje in Strombeek-Bever zijn 12 kinderen van de 380 aanwezig. De Mozaïk in Humbeek is dan weer een uitschieter: daar zitten 90 van de 400 kinderen in de opvang van de school. 

Hageland en Pajottenland

In de uitsterste punten van onze provincie is het erg rustig. De stedelijke basisschool van  Scherpenheuvel-Zichem telt drie scholen, en daar is vandaag 10% van de leerlingen aanwezig. Oftewel 60 van de 600. In het Pajottenland gelijkaardige cijfers. Ook 10% in dorpsschooltje De Kester in Gooik. Goed voor 19 van de 200 leerlingen. 

Groepsopvang

In Leuven tenslotte blijven ook een heleboel kinderen thuis. Kleuter- en basisschool De Ark telt 910  leerlingen, slechts 35 van hen is komen opdagen. Dat komt omdat heel wat ouders zich zelf organiseren: "Via buurtverenigingen proberen ze de kinderen te groeperen en zo voor opvang te zorgen. Geen te grote groepen natuurlijk, maar genoeg om ze niet naar school te moeten sturen", aldus directrice Martine Fallon.

Meest gelezen