Radio 2

Kledingwinkel JBC sluit al haar winkels: "Het virus verspreidt zich niet alleen in het weekend" 

Alle vestigingen van kledingwinkel JBC hebben vandaag om 13 uur de deuren gesloten. Het bedrijf neemt die beslissing om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De winkels blijven voorlopig gesloten tot 3 april.

Normaal moeten kledingwinkels de komende weken alleen in het weekend de deuren sluiten. JBC kiest nu zelf om ook door de week te sluiten. Bart Claes, CEO van JBC, legt uit waarom: "Als ik van de experten hoor hoe snel het virus zich verspreidt en dat iedereen zijn steentje moet bijdragen om dit tegen te gaan, dan vinden wij als bedrijf dat leeft met en voor de Belgische gezinnen, dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen." 

Wij leven voor de Belgische gezinnen. Wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen
Bart Claes, CEO JBC

"De virussen  verspreiden zich niet alleen in het weekend maar ook door de week", zegt Claes. "Wij kunnen dus ons steentje bijdragen door ook op weekdagen te sluiten tot 3 april. Zo steunen we de oproep aan mensen om binnen te blijven en geen sociaal contact op te zoeken." 

Economisch werkloos

Dat alle winkels sluiten heeft natuurlijk gevolgen. Veel personeel moet thuisblijven. Hoeveel personeel dat precies is, kan Claes moeilijk inschatten: "Onze winkels worden ook uitgebaat door zelfstandige filiaalhouders dus het is moeilijk om een juist cijfer te plakken op het aantal personeelsleden dat nu thuisblijft." 

In totaal gaat het om 120 winkels die dichtgaan tot 3 april, 75 in Vlaanderen en 45 in Wallonië. "Wij moeten dat allemaal in kaart brengen. Wij gaan onze mensen daar maximaal in ondersteunen en ook daar onze verantwoordelijkheid in nemen", zegt Claes. Het personeel wordt economisch werkloos. 

Meest gelezen