Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Kind sterft bij brand in overbevolkt vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos

De tragedie op de Griekse eilanden heeft vandaag een nieuw slachtoffer geëist. Een meisje van zes is omgekomen bij een hevige brand in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Daar zitten 19.000 mensen bijeen. 

De brand brak uit in een container waar mensen woonden. De container en enkele aanpalende woningen zijn volledig uitgebrand. Volgens de Griekse brandweer is daarbij een meisje van zes gedood. De oorzaak van de brand is niet gekend, maar die zou zijn aangewakkerd door de hevige wind.

In het kamp van Moria op het eiland Lesbos zitten meer dan 19.000 mensen vast. Er is echter plaats voor slechts 2.600 mensen en dus lopen de spanningen er vaak erg op. 

Vorige maand heeft Turkije de grens geopend voor tal van vluchtelingen en migranten die nu over land en over zee naar Griekenland willen. Dat land wil hen echter niet opvangen en gebruikt geweld om de mensen tegen te houden. 

Meest gelezen