Videospeler inladen...

Koning Filip: "Drastische maatregelen opvolgen voor onszelf, voor de anderen en voor de kwetsbaren onder ons"

In een uitzonderlijke televisietoespraak roept koning Filip iedereen op om de drastische maatregelen van de regering ter bestrijding van de coronacrisis op te volgen. Hij geeft toe dat het een groot aanpassingsvermogen van ons vraagt, maar benadrukt dat we dit moeten doen voor onszelf, voor de anderen en voor de kwetsbaren onder ons.

"Ons land wordt geconfronteerd met een ongekende gezondheidscrisis op wereldschaal", zegt de koning. "België bevindt zich vandaag in een cruciale fase om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen."

Onze houding is essentieel en kan levens redden

Koning Filip

Hij verdedigt de strenge maatregelen die de regering heeft genomen, maar het is volgens hem ook nodig. "De overheden hebben hun verantwoordelijkheid genomen en drastische maatregelen getroffen die een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen. We moeten dit voor onszelf doen, maar ook voor de anderen en vooral voor de kwetsbaren onder ons."

Verantwoordelijkheidsbesef is belangrijk. "Onze houding hierin is essentieel, en kan levens redden." De koning bedankt dokters, verpleegkundigen en zorgverleners voor de inspanningen die ze momenteel doen.

"De huidige situatie herinnert ons aan onze kwetsbaarheid, maar tegelijk brengt het onze sterkte naar boven", besluit koning Filip. "Deze beproeving zal ons sterker maken. "

Meest gelezen