Lege scholen door coronavirus: "Het voelt vreemd aan, ook voor de leerlingen"

Het lijkt een vreemd zicht. Scholen zonder kinderen. Heel wat ouders hebben dan blijkbaar toch opvang gevonden voor hun kinderen. Er kwamen in scholen in Genk, Beringen en Lummen dan ook maar een handjevol leerlingen opdagen.

De lessen zijn vanaf vandaag geschorst, en er is opvang voor kinderen van mensen uit de zorg of voor mensen die het echt niet anders geregeld krijgen. Op het Spectrumcollege in Beringen en Lummen, een school met meer dan 2.000 leerlingen, kwamen er een tiental leerlingen opdagen voor de opvang. Een verrassing voor directeur Ludo Elsen: "Ik had een beetje verwacht dat er niet zoveel leerlingen zouden komen, maar zo weinig? Ik hoop dat we het ergste achter de rug hebben, en dat we vandaag de definitieve afspraken kunnen vastleggen - de richtlijnen naar onze leerlingen en personeelsleden toe - en dat we daarmee de volgende drie weken toch wel op een zinvolle manier kunnen invullen."

Ik denk niet dat de leerlingen zaten te wachten op drie weken quarantaine

In het Atlascollege in Genk - met 3.000 leerlingen - is niemand komen opdagen. De leerlingen zullen online lessen en taken krijgen. "De leerlingen vinden de situatie ook maar niets", zegt directeur Christel Schepers. "Het was vrijdagavond een vreemde stemming toen de leerlingen vertrokken. Ik denk niet dat de leerlingen zaten te wachten op drie weken quarantaine en dan de paasvakantie nog. Voor hen is er dus ook veel onzekerheid."

In basisschool De Mozaïek in Beringen-Mijn zijn er 13 kinderen op de 210 in de school. In De Beerring in Beringen kwamen er 20 kinderen op de 400. Ook in de buitenschoolse opvang waren er deze ochtend opvallend weinig kinderen.

In het noorden van Limburg, op de Wico-campus , worden op 4.000 leerlingen, maar 7 leerlingen opgevangen. Bij Scholengroep 16 in Midden-Limburg worden er 150 leerlingen opgevangen op in totaal 6.500 kinderen.

Meest gelezen