Radio 2

Paul en zijn vrouw uit Genk zitten vast in Spanje: "Zaterdag was het nog redelijk druk"

Met alle maatregelen die zijn getroffen, moet het coronavirus minder kans krijgen zich te verspreiden. Maar wat als je als Limburger vastzit in Spanje? Dat land gaat vanaf vandaag volledig in quarantaine.

Paul Wetzels en zijn vrouw uit Genk zitten op dit moment in Torre Del Mar, aan de kust van Zuid-Spanje. En ook daar is het openbare leven zo goed als stilgevallen: “Zaterdag zagen we dat het nog redelijk druk was, en zondag niets meer", zegt Paul in "Start Je Dag" op Radio 2 Limburg. Het enige wat nog open was, zijn de voedingswinkels en de apotheek. "Voor de rest mag niemand buitenkomen, ook niet als koppel. Er is hier dus geen beweging."

Paul is ondanks de quarantaine toch op zoek gegaan naar een vlucht om vroeger naar huis te komen, maar dat is niet zo vanzelfsprekend: “We zijn hier met een klein hondje op vakantie, en er zijn maar enkele mensen die hun hond mee op de vlucht mogen nemen. Nu zijn we gewoon aan het afwachten of we ergens kunnen inpikken. We kunnen niets anders doen dan alles van op afstand bekijken en alles goed volgen.”

Paul zegt verder dat hij zeer weinig info krijgt, zowel van de Spanjaarden als van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alles wat hij nu weet, is hij te weten gekomen via de Spaanse televisie en Radio 2.

Radio 2

Meest gelezen