AP2009

Medewerkers Total in Antwerpse haven moeten lichaamstemperatuur opmeten: “Wie koorts heeft of weigert, mag de raffinaderij niet binnen”

Bij de Total-raffinaderij in de Antwerpse haven wordt aan al wie het bedrijf binnenkomt, gevraagd om de lichaamstemperatuur te meten. Wie koorts heeft of wie weigert zijn temperatuur op te meten, mag het bedrijf niet in. De maatregel geldt zowel voor werknemers als voor bezoekers.

Om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het coronavirus onder het personeel wordt beperkt, vraagt Total aan zijn medewerkers en leveranciers om de lichaamstemperatuur op te meten: “De temperatuur wordt bij aankomst aan de receptie gemeten. Als die onder de 37,8 graden Celsius ligt, mag je de raffinaderij binnen. Is de temperatuur hoger, mag je niet binnen en moet je zo snel mogelijk telefonisch contact opnemen met de dokter”, zegt Pascal de Crem van Total. “Ook mensen die weigeren hun temperatuur op te meten, mogen niet binnen.”

Wie koorts heeft of weigert de lichaamstemperatuur op te meten, mag niet binnen.

- Pascal de Crem, Total

Ook binnen het bedrijf zijn er extra maatregelen genomen. Total zet in op telewerken en vraagt om voldoende afstand van elkaar te houden. Vergaderingen die niet noodzakelijk zijn, worden afgeschaft.

Meest gelezen