Radio 2

Meeste speeltuinen en speelparkjes gaan dicht. Ravotten kan nog in je tuin of in het bos

Heel wat Limburgse gemeentes sluiten speeltuinen en speelparken.  Ze doen dat om te vermijden dat mensen met te veel te dicht bij elkaar komen.

De lente is in het land, maar veel manieren om daar nog van te genieten blijven er niet meer over. Om te vermijden dat kinderen en ouders met te veel samenkomen gaan de speeltuinen dicht. In Hasselt gaat het over de speeltuin van domein Kiewit, maar ook het skatepark in Kapermolen is voortaan verboden terrein. De maatregel gaat nog verder, want ook de kleinere speelplekken in parken zijn in principe niet meer toegankelijk.

Het rijtje steden en gemeenten dat gelijkaardige maatregelen neemt is lang. Oudsbergen sluit het Joekelbos en alle andere speelpleintjes in de gemeente. Hetzelfde verhaal in Pelt. Daar zijn alle speeltuinen dicht, net zoals in As. Ook de bekende speeltuin De Alk in Alken gaat dicht. In Genk is voorlopig alleen de speeltuin van domein Bokrijk gesloten. De stad waarschuwt wel dat kinderen en ouders niet in grote getale aanwezig mogen zijn in de speeltuintjes.

Buiten komen mag voorlopig wel nog. Een boswandeling is altijd een goed idee. Maar ook daarvoor gelden specifieke richtlijnen. Minister Zuhal Demir vraagt om niet in groep te gaan wandelen en het bos te vermijden als er te veel volk gelijktijdig aanwezig zou zijn.

Meest gelezen