AZ Delta

Mondmaskers en ontsmettingsmiddelen worden gestolen in AZ Delta Roeselare

Het worden drukke weken voor de ziekenhuizen, volgens de artsen die er werken. De piek van het aantal opnames met mensen die besmet zijn met het coronavirus moet nog bereikt worden. "Intussen worden in het AZ Delta in Roeselare mondmaskers, ontsmettingsmiddelen en toiletpapier gestolen", vertelt longarts Ingel Demedts.

Afgelopen weekend werd een oproep van longarts Ingel Demedts van het AZ Delta in Roeselare nog massaal gedeeld. Daarin vraagt hij de bevolking om zich zeker aan de maatregelen van de overheid te houden zodat het coronavirus kan ingedijkt worden. "Ik heb de indruk dat de mensen intussen bewuster omgaan met de maatregelen, vermijd fysiek contact en bewaar afstand", vertelt dokter Demedts aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Mondmaskers worden gestolen

In de meeste ziekenhuizen worden intussen alle niet-dringende activiteiten opgeschort, zoals operaties of consultaties die kunnen uitgesteld worden: "In die zin is het dus rustiger in het ziekenhuis, maar de instroom van coronapatiënten of potentiele patiënten stijgt wel. We staan voor drukke weken", zegt Demedts.

"Er zijn nog mondmaskers maar die voorraad moet in de gaten gehouden worden en mogen we niet verspillen. Ontsmettingsmaskers, ontsmettingsalcohol en toiletpapier worden gestolen uit de kamers van de patiënten. Dat is onvoorstelbaar. Het wordt een probleem als de miljoenen mondmaskers die besteld zijn ons land niet binnen kunnen en geblokkeerd blijven in het buitenland."

Meest gelezen