Ternat en Liederkerke verbieden verkoop alcohol in nachtwinkels

De gemeenten Ternat en Liederkerke willen niet dat er nog alcohol wordt verkocht in nachtwinkels. Omdat er in de strijd tegen het coronavirus een algemeen sluitingsverbod is voor cafés en restaurants, vrezen de burgemeesters een toeloop op de nachtwinkels.  Het verbod geldt tot 3 april. Ook Roosdaal en Affligem, die tot dezelfde politiezone behoren, willen het verbod invoeren. 

Omdat cafés en restaurants verplicht moeten sluiten, vrezen verschillende burgemeesters dat mensen naar de nachtwinkel trekken om alchohol te kopen, om daarna samen te hokken. Met het verbod wil de gemeente dat vermijden. Daarom wordt aan de uitbaters van nachtwinkels gevraagd alle alcohol uit de rekken te halen. 

Handelaars die zich niet aan de regel houden, riskeren boetes. Het besluit blijft gelden tot 3 april 2020. Vandaag komt de politieraad van de bevoegde politiezone TARL ( Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke) nog samen om de opvolging te bespreken. Affligem, Roosdaal, Liederkerke en Ternat bekijken dan hoe ze het verbod gezamenlijk kunnen opvolgen.  

 

Meest gelezen