Verpleegster woonzorgcentrum getuigt: "Dankzij Whatsapp en Skype fleuren onze bewoners op"

In woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Kalmthout hebben de bewoners via mobiele technologie hun familie kunnen zien en spreken. "We wilden hen als verpleging motiveren. Het was ongelooflijk om te zien hoe ze opfleurden", vertelt verpleegster Nadine Lagacie op Radio 2 Antwerpen.

"We doen er als verplegend personeel alles aan om onze bewoners te motiveren. We willen dat ze ondanks alles optimistisch blijven", vertelt Nadine Lagacie in "Start Je Dag". Nadine werkt als verpleegster in WZC Sint-Vincentius in Kalmthout en reageerde via de Radio 2-app om te getuigen over haar werk.

"We vroegen ons met de collega's af: wat kunnen we doen? Toen zijn we massaal aan de slag gegaan met Whatsapp, Facetime en Skype. Veel van onze bewoners kennen die woorden zelfs niet. Maar toen het lukte om via die technologie contact te leggen met hun naasten zag je hen echt opfleuren. Dat was ongelooflijk. Ik zag ook dat het iets deed met de familie aan de andere kant. Ook voor hen is dat contact erg belangrijk. Zij willen weten hoe het met hun vader, moeder of grootouder gaat."

Onze bewoners fleuren op als ze hun familie zien via Skype of Whatsapp

Nadine Lagacie, verpleegster WZC Kalmthout

Volgens Nadine krijgen de goede ervaringen van afgelopen weekend een gunstig vervolg. "Eerst hebben we onze eigen gsm's gebruikt en een aantal tablets van het WZC. Soms kon het ook via de toestellen van onze bewoners. Onze directie is nu van plan om in elke afdeling een smartphone of lokaal te voorzien om te Skypen of Whatsappen. Dat wordt vandaag besproken", besluit ze op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen