Vrijwilligersactie Zelzate: “We vragen aan 65-plussers om niét in te gaan op de oproep, ook al ben je gezond”

Vanmiddag kunnen vrijwilligers op de parking van de gemeentelijke basisschool van Zelzate een pakje flyers ophalen. Op die flyers staat informatie voor kwetsbare mensen die thuis zitten door het coronavirus. De gemeente doet de actie bewust in openlucht en houdt het kort.“We vragen ook aan 65-plussers om niet te reageren op deze oproep, ook al ben je gezond”, zegt burgemeester Brent Meuleman (sp.a).

Zelzate neemt net zoals andere steden en gemeenten gepaste maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De gemeente start ook verschillende initiatieven om de inwoners te helpen. Na de middag kunnen vrijwilligers flyers afhalen die verspreid moeten worden onder de Zelzatenaren. “We zijn op dit moment 6.000 flyers aan het printen. Die worden verdeeld in pakketjes die straks kunnen afgehaald worden”, vertelt Meuleman.

Afstand houden

De burgemeester neemt daarbij de maatregelen rond “social distancing” heel serieus. “De vrijwilligers mogen niet in groep komen en we houden het verdelen van de flyers bewust in openlucht. We vragen om de juiste afstand van 1,5 meter te bewaren en elkaar niet aan te raken. En zeer belangrijk:  we vragen aan 65-plussers om niet te komen ook al voel je je goed.”

"Veel 65-plussers voelen zich gezond, maar toch vragen we aan hen om niet naar de actie te komen"
Burgemeester Zelzate Brent Meuleman (sp.a)

De vrijwilligers moeten zich wel kort registreren, zo kan de gemeente bijhouden wie er ingeschreven is en om het overzicht te bewaren. “We zijn al tevreden als er 20 mensen dit willen doen. Meer is ook welkom want we zullen hun hulp ook nog kunnen gebruiken de komende periode”, vertelt burgemeester Meuleman.

Hulp voor kwetsbare personen

De flyers zijn vooral bedoeld voor kwetsbare inwoners. Bejaarden, mensen die al thuis zitten met een slechtere gezondheid en mensen die slecht te been zijn. Op zo'n flyers staat informatie over hoe je een vrijwilliger kan contacteren in geval je iets nodig hebt. Dat kan gaan om het halen van eten, medicatie of een klusje dat moet gebeuren. 

Het afhalen van zo’n pakketje flyers kan deze middag tussen 13.00 en 13.30 uur op de parking van basisschool De Krekel, E. Caluslaan (parking vooraan de school). Bij het pakket zit ook een lijst met straten waar de flyers uitgedeeld moeten worden. 

kasto80

Meest gelezen