22-jarige fietser overleden na aanrijding met vrachtwagen

Een 22-jarige fietser uit Grimbergen is maandagavond overleden nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde aan een fietsoversteekplaats op het kruispunt van de Sint-Martinuslaan en de Ravaartstraat in Peutie bij Vilvoorde. Het slachtoffer werd nog ter plaatse gereanimeerd, maar moest in levensgevaar worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is de man in de loop van de avond overleden.

Chauffeur merkte fietser te laat op

De vrachtwagenchauffeur, een 26-jarige man uit het West-Vlaamse Kortemark, had niet gedronken. “Hij verklaart dat hij de fietser te laat heeft opgemerkt. Hij zou nog geremd hebben, maar kon naar eigen zeggen niet meer uitwijken”, zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. “Er is een deskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken. De vrachtwagen en fiets werden in beslag genomen voor verder onderzoek. Wel waren de lichten aan de oversteekplaats niet in werking.” De fietser droeg naar verluidt geen fietshelm.

Meest gelezen