Bakker levert gratis aan huis bij ouderen: "Alle kleine beetjes helpen in deze moeilijke tijden" 

Voor heel wat ouderen is boodschappen doen niet meer aan de orde. Zelfs een snel  bezoekje aan de plaatselijke bakker is een risico om besmet te geraken met het coronavirus. Daarom levert een bakker uit Bierbeek en Heverlee nu brood aan huis, en de levering is gratis.  

"We kregen de laatste dagen van heel wat klanten de vraag of we ook aan huis konden leveren," vertelt Ward Laeremans van bakkerij Armand in Bierbeek en bakkerij Sint-Lambertus in Heverlee. "Uiteindelijk hebben we beslist om dat te doen, maar dan enkel en alleen voor de risicogroepen. Dus voor de ouderen die op raad en advies van de dokter niet meer naar buiten mogen gaan. De levering aan huis is gratis."

Het is een extra service voor onze vaste klanten, we willen absoluut geen klanten afsnoepen van andere bakkers 

Ward Laeremans, bakkerij Armand Bierbeek

Klanten die wel nog hun brood of patisserie in de winkel kunnen kopen, kunnen geen beroep doen op de gratis leveringsdienst. "We willen geen klanten afsnoepen van andere bakkers in de buurt", vertelt Laeremans. "We willen vooral onze vaste klanten een extra service aanbieden. Ik denk dat alle kleine beetjes in deze periode helpen. Zonet kreeg ik nog telefoon van een vrouw uit Zwitserland van wie haar 80-jarige vader hier in de buurt woont. Hij kreeg altijd vers brood geleverd door buren, maar ook zij moeten nu noodgedwongen thuisblijven. Dus wij gaan nu het brood leveren." 

Succes

Wij hebben nu al heel wat leveringen op onze agenda staan en de vraag blijft stijgen.  "Je merkt dat de mensen het op prijs stellen. Ik hoop vooral dat we dit kunnen blijven doen", besluit Laeremans. 

Meest gelezen