Burgemeester Diest verplicht bedrijven om mondmaskers af te geven

In Diest worden alle bedrijven verplicht om hun mondmaskers af te geven. De burgemeester heeft daarvoor een speciaal burgemeestersbesluit genomen. De stad zal de maskers uitdelen aan huisdokters en zorginstellingen.

In dat besluit heeft de burgemeester het over de urgentie en het risico voor de hulpverleners bij de bestrijding van het coronavirus én over het tekort aan mondmaskers. De burgemeester verwijst ook naar de wetgeving die hem expliciet de mogelijkheid geeft om bepaalde zaken op te vorderen. 

Type 2 en type 3 maskers

Het besluit komt niet zomaar uit de lucht gevallen. "Het is het resultaat van een overleg met alle huisartsen en zorginstellingen in de stad", vertelt burgemeester Christophe De Graef. "Daaruit blijkt dat er nu al een tekort aan mondmaskers is en dat het ook nog altijd niet duidelijk is wanneer die geleverd zullen worden. Vooral de types 2 en 3 zijn een probleem."

Vrijwillige donaties

Facebook Christophe De Graef
Facebook Christophe De Graef

Meest gelezen