Zelf je boodschappentas vullen en meer thuiswerk bij Colruyt Group

Medewerkers van de Colruyt Group in Halle krijgen nu toch de mogelijkheid om van thuis uit te werken. Eerder hadden ze hun ongerustheid geuit omdat ze die mogelijkheid niet kregen. Ook in de winkels stuurt de warenhuisgroep bij.

Colruyt Group past nu haar politiek aan. De warenhuisketen wijst er wel op dat er nog altijd voldoende medewerkers beschikbaar moeten blijven in de winkels, de productie-ateliers, de logistieke centra en in het transport. Maar de medewerkers van de ondersteunende diensten krijgen nu de mogelijkheid om van thuis te werken als hun werk dat toelaat. Ze zullen daarvoor de nodige middelen, zoals een laptop, ter beschikking krijgen.

Eerder vandaag kreeg de warenhuisketen nog kritiek van de vakbonden te slikken. Daarop had Colruyt toegegeven dat het thuiswerken tot nu toe bewust niet mogelijk maakte. "Zo houden we werk en privé gescheiden", zei woordvoerder Hanne Poppe. "De overgrote meerderheid van de collega’s kan ook niet telewerken omdat we dan ons netwerk moeten aanpassen en overbelasten."  Intussen is die politiek dus bijgesteld.

Gezondheid medewerkers

Het bedrijf benadrukt dat de gezondheid van de medewerkers de prioriteit blijft. "Medewerkers zitten maximaal verspreid in de bureaus en we hebben de glijdende werkuren uitgebreid. Ook kunnen mensen in onze regiokantoren terecht", aldus Poppe.

Zelf boodschappentas inladen

Ook in de winkels wordt er nu bijgestuurd.  Alle personeelsleden wordt gevraagd om handschoenen te dragen en geregeld de handen te wassen. De winkelkarren en kassa's worden regelmatig ontsmet en klanten wordt gevraagd om altijd een winkelkar afstand van mekaar te bewaren. Ook opmerkelijk is dat klanten vanaf nu zelf hun boodschappentassen zullen moeten vullen, daar waar dat in de Colruyt-warenhuizen traditiegetrouw door de kassier gebeurt.  Ook wordt aan klanten gevraagd om hun boodschappen alleen te doen, om zo het aantal mensen in de winkel te beperken. 

Sluiting niet-voedingswinkels

Daarnaast laat de groep ook weten dat alle niet-voedingswinkels, zoals Dreamland, Dreambaby en Fiets! vanaf morgen de deuren sluiten voor onbepaalde tijd.

Meest gelezen