Gezin uit Essen levert overtollige eieren aan huis

Een gezin uit Essen levert voortaan de overtollige eieren van hun kippen bij mensen in de buurt. Ze worden tot voor de deur geleverd. "Zo moeten mensen die in de risicogroep zitten en dus extra vatbaarder zijn voor het coronavirus niet de deur uit", klinkt het.

In Essen zijn Caroline Gommeren en haar twee zonen, Maxime en Lewis, gestart met een actie om hun overtollige eieren aan huis te leveren. "We hebben twaalf kippen en die leggen tot 30 eieren per week. Sommige mensen mogen niet buiten komen, dus hebben we beslist om de eieren te leveren", vertellen Maxime en Lewis.

"We hadden een overvloed aan eieren en we dachten eerst om pannenkoeken of cake te bakken maar toen besliste we dat we er eigenlijk veel beter andere mensen mee kunnen helpen", zegt Caroline. Op Facebook plaatste ze een oproep en deze werd enthousiast ontvangen. Vandaag leveren ze al aan acht adressen.

voor de deur

"Al onze eieren zijn vandaag op, maar deze week komen er zeker nog genoeg bij. De mensen die niet naar de winkel kunnen en in de risicogroep zitten, kunnen zeker nog op ons rekenen." De eieren worden voor de deur afgezet en komen Caroline en haar twee zonen niet binnen bij de mensen. "We hangen ze aan de deur en laten weten dat we geweest zijn. Zo hopen we via deze weg ons steentje bij te dragen", vertelt Caroline.  

Meest gelezen