Richard Brocken/HH

Gentse containerparken ontvangen maximaal 10 auto's tegelijk als coronamaatregel 

Afvalophaler IVAGO voert een beperking in van maximaal 10 bezoekers tegelijk in de containerparken in Gent en Destelbergen. IVAGO wil er met de maagtregel voor zorgen dat bezoekers en medewerkers voldoende afstand bewaren om coronabesmettingen te vermijden. 

Afvalophaler IVAGO neemt in Gent en Destelbergen bijkomende maatregelen om de veiligheid van het personeel en de inwoners te garanderen. De opvallendste is dat bezoekers van containerparken gecontroleerd binnengelaten zullen worden. "We beperken het aantal bezoekende wagens tot maximaal 10. Dat kan voor wachtrijen zorgen aan de recyclageparken maar het is een maatregel die de veiligheid voor het personeel daar én de bezoekers verhoogt. We verwachten geen extreme drukte", legt woordvoerder Koen Van Ciamere uit. 

Apart transport voor ophalers

Normaal gezien zitten afvalophalers per 3 in een vuilniswagen. "Dat gaan we nu beperken tot 2 zodat ze verder van elkaar kunnen zitten en elkaar niet kunnen besmetten", verklaart Van Caimere. "De 3e persoon komt met eigen vervoer ter plaatste of wordt door ons gebracht." De verschillende ploegen worden ook betere gespreid zodat er minder contact is. 

Andere maatregelen

Het centrale onthaal van IVAGO is gesloten en het personeel dat kan, moet zoveel mogelijk thuiswerken. Sommige personeelsleden krijgen ook een dienstvrijstelling. "We roepen iedereen, waar hij of zij ook werkt, sowieso op om de hygiënische maatregelen die de overheid voorschrijft strikt op te volgen", beandrukt Van Caimere. 

De maatregelen hebben ook één bijkomend gevolg: mensen kunnen tijdelijk hun oude gele huisvuilzakken niet omruilen voor nieuwe groene.  IVAGO voert binnenkort de nieuwe huisvuilzak in. Of die invoering nu vertraging oploopt, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen