Balls&Glory

Opmerkelijke solidariteitsactie Wim Ballieu: "Schenk een gehaktbal aan een hulpverlener"

Gehaktballenrestaurant Balls&Glory van kok Wim Ballieu uit Gent verkoopt gehaktballen en schenkt ze aan hulpverleners. Zij hebben het almaar drukker om tijd te vinden om aan eten te raken. Ballieu wil met het initiatief voedselverspilling tegengaan én de zorgsector een hart onder de riem steken. 

De Gentse kok Wim Ballieu en zijn team zitten met een groot overschot aan gehaktballen die ze graag willen wegschenken. Het team had 10.000 gehaktballen gedraaid voor Tomorrowland Winter. "Die stonden klaar in foodtrucks om te vertrekken naar Frankrijk. Dat evenement werd dan afgelast dus zaten we met een groot overschot aan ballen. De helft daarvan konden we nog verdelen onder de verschillende restaurants van onze keten", vertelt Ballieu. 

Zoveel overschot verdiende een creatieve oplossing. Gelukkig heb ik een team van gepassioneerde koks die niet stil kunnen zitten!

Kok Wim Ballieu

Overschot aan gehaktballen

Maar na een tijd werd de impact van het coronavirus duidelijker en werden de maatregelen aanzienlijk strenger. "Alle restaurants moesten gesloten worden, dus zaten we nog steeds met een serieus overschot aan gehaktballen", vertelt Ballieu. "Gelukkig heb ik een team van zeer gepassioneerde koks die niet stil kunnen zitten en bedachten we een solidaire oplossing", vertelt de kok enthousiast.

Solidariteitsactie

"We hadden nog even gedacht om meer leveringen en take-away te doen, maar daar kregen we maar de helft van de ballen mee weg." Ballieu deed uiteindelijk een kleine oproep op sociale media om de ballen gratis weg te schenken aan personeel van ziekenhuizen waar het restaurant gesloten is. "We leverden vroeger ook al aan ziekenhuizen zoals het UZ Gent. Het is belangrijk dat het personeel daar goed kan eten om goed te kunnen werken." De respons van de oproep was overweldigend en toen kwam het idee om een soort sponsoringsactie te doen. 

De Charity Ball kost 8 euro. Als mensen die kopen kunnen we de gehaktballen gratis geven aan personeel van ziekenhuizen.

Kok Wim Ballieu

Schenking ziekenhuizen

"We besloten dan om de ballen te verkopen onder de naam 'Charity Ball'", vertelt Ballieu. "Zo'n Charity Ball kost 8 euro. Dat is een stuk minder dan wat het normaal gezien kost. De verkochte ballen gaan we rondbrengen bij de  verschillende ziekenhuizen." Die ziekenhuizen zijn het Universitair Ziekenhuis van Gent maar ook in Aalst, Antwerpen, Leuven en Brussel kunnen ze de gehaktballen verwachten. Via deze link kan je een gehaktbal doneren: https://ballsnglory.be/donation/

kasto80

Meest gelezen