Hasseltse duikwinkel wil ziekenhuis helpen met aangepaste snorkelmaskers

Het mogelijke tekort aan mondmaskers maakt mensen inventief. Terwijl op heel wat plaatsen in allerijl linnen mondmaskers worden gestikt, denkt duikwinkel Time to dive in Hasselt mogelijk een oplossing te hebben voor de maskers die in operatiezalen worden gebruikt.  

Het idee is simpel: dokters zouden een volgelaat snorkelmasker kunnen dragen als ze een hoge bescherming nodig hebben, zoals in een operatiekamer.  Zulke snorkelmaskers die het volledige aangezicht bedekken, hebben normaal een aansluiting voor een luchtdarm.  Daar moeten de maskers aangepast worden, zegt Jean Marc Claes van Time to dive in Hasselt. “Als we daar een moleculaire filter op bevestigen die je regelmatig kan vervangen, dan kunnen de snorkelmaskers soelaas bieden.”

Het is een creatieve oplossing die serieus wordt genomen door het Jessaziekenhuis.  “De eerste tests waren al positief, maar we zijn het systeem nog verder aan het testen, zodat we 100% zeker zijn,” zegt Jean Marc Claes.  “Sowieso hebben we onze volledige voorraad snorkelmaskers al gereserveerd voor het Jessaziekenhuis, als blijkt dat ze deze oplossing kunnen gebruiken. We hadden er veel in stock omdat het duikseizoen normaal zou beginnen, maar corona heeft daar anders over beslist.”

Meest gelezen