Radio 2

Dienstenbedrijf Hulp In Huis sluit: 15 West-Vlaamse kantoren gaan dicht, voor 15.000 klanten geen hulp meer 

Hulp In Huis, het bedrijf dat poets-, strijk- en kookhulp biedt aan jonge maar vooral oudere mensen en gezinnen, gaat dicht tot 5 april. Alle 2.000 personeelsleden worden op tijdelijke werkloosheid geplaatst. 

Hulp in Huis heeft 15.000 klanten, waarvan het merendeel in West-Vlaanderen. Het bedrijf zegt dat het de beslissing neemt om het personeel te beschermen en dat het niet langer kan wachten op nieuwe maatregelen vanuit de overheid. 

We zien momenteel geen alternatief. 

Filip Troch van Hulp in Huis beseft heel goed dat dit voor veel mensen zwaar zal vallen. "Onze poetshulpen koken soms ook bij de klanten en vervullen een sociale rol. Voor die mensen zal het hard zijn, maar we hebben geen alternatief. Gezien de situatie is het voor onze personeelsleden niet meer veilig om nog op de baan te gaan." 

Meest gelezen