foto: Limburg.net

Alle recyclageparken dicht 

De recyclageparken hadden de afgelopen dagen te maken met een abnormale stijging van het aantal bezoekers. Limburg.net riep vanmorgen nog op om  alleen voor noodzakelijke zaken naar het recyclagepark te gaan. Maar blijkbaar had die oproep weinig effect, daarom heeft minister Zuhal Demir (N-VA) nu beslist om ze helemaal te sluiten.

Het eerste mooie weer zorgde de afgelopen dagen voor een toeloop en dan is het uiteraard moeilijker om de hygiënemaatregelen te volgen. Omdat de wachtrijen niet stopten, besliste de minister voor een sluiting van de parken. Demir herhaalt ook de algemene oproep aan Vlaanderen: “Blijf thuis tenzij het echt niet anders kan."

Verenigingen halen geen papier op

"Materialen die niet dringend moeten weggebracht worden, kun je beter een tijdje aan huis opslaan," zegt Ilse Luypaerts van Limburg.net. De ploegen die het huisvuil, de PMD-zakken en het groenafval ophalen, blijven momenteel gewoon uitrijden. De ophaling van asbest wordt tijdelijk stopgezet. Verenigingen zullen voorlopig geen papier en karton meer ophalen. Straat.net, de jaarlijkse actie tegen zwerfvuil die van 20 tot 22 maart zou plaatshebben, is afgeblazen.

Meest gelezen