Google Street View

Leerlingen uit Halle springen in bij kinderopvang, rusthuizen en supermarkten: "Een geschenk uit de hemel"

De leerlingen van het Centrum Leren en Werken Don Bosco in Halle draaien voortaan mee in de kinderdagverblijven en woonzorgcentra. De jongeren combineren in hun opleiding leren met werken, maar nu de scholen dicht zijn zetten ze zich voltijds in op de werkvloer.

"Voor sommige sectoren is dit een geschenk uit de hemel, denk maar aan de zorgsector en de kinderopvang", zegt Directrice Hilde Jamaels van Don Bosco Halle. "Doordat de lessen nu opgeschort zijn, worden de leerlingen fulltime ingezet op de werkvloer. Zo kan hun opleiding doorlopen en kunnen ze de vaste werknemers ondersteunen waar nodig. Onze kinderbegeleiders worden nu ingeschakeld bij de voor- en naschoolse opvang. En onze leerlingen die in de zorgsector zitten, worden ingeschakeld in rusthuizen." Ook de leerlingen van Duaal Logistiek worden door de werknemers in de sector met open armen verwelkomd. Zij zorgen er nu mee voor dat er geen lege rekken in de supermarkt zijn.

Meest gelezen