BORDIGNON V._BELGIAN DEFENSE

Meer triagecentra in West-Vlaanderen op komst

Er worden steeds meer triagecentra opgericht in onze provincie in de strijd tegen het coronavirus. In zo’n centrum komen patiënten toe die zijn doorverwezen door hun eigen huisarts. Daar beslissen dokters of ze naar het ziekenhuis moeten of niet.

Er zijn nu al triagecentra in onder andere Veurne, Kortrijk en Kuurne. Ook Waregem en Deerlijk gaan zo'n triagecentrum krijgen. Andere gemeenten krijgen er ook één als ze beginnen te merken dat er nood aan is. In zo’n centrum is het voor artsen efficiënter werken en worden de ziekenhuizen minder belast. “Het is niet bedoeling dat je zelf naar zo'n centrum gaat”, zegt Kim Van Belleghem van de triagecentra in Zuid-West-Vlaanderen. “De patiënten worden in een wachtzaal gezet, heel ver van elkaar, en worden dan onderzocht door één van onze aanwezige huisartsen."

Meest gelezen