Jelle Jansegers

Minder bussen, trams en metro's in Brussel 

In Brussel zullen vanaf woensdag 18 maart minder bussen, trams en metro's rijden. De openbare vervoersmaatschappij MIVB blijft alle lijnen bedienen maar je zal er langer op een bus, tram of metro moeten wachten. Het aanbod wordt naar twee derde van het normale aanbod teruggeschroefd. 

De MIVB neemt de maatregel omdat heel wat chauffeurs afwezig zijn. En dus zijn er niet voldoende bestuurders om het aantal ritten te behouden zoals op een normale schooldag. 

Opmerkelijk minder reizigers

Daarnaast merkt de MIVB ook een daling van het aantal reizigers. Zo stelde de MIVB een daling vast van 75 procent in de rittenaantallen op het net de voorbije dagen. Er is dus geen gevaar dat reizigers nu plots te dicht bij elkaar moeten staan in de bussen, trams en metro's.  

Alle lijnen blijven bediend

Vanaf woensdag 18 maart stemt het aanbod op de tram-, bus- en metrolijnen overeen met twee derde van het gebruikelijke aanbod. Alle lijnen blijven wel verzekerd en alle wijken blijven dus bediend. 

"De aankondigingsborden voor de wachttijden worden aangepast, net als de mobiele app. De reizigers moeten daarentegen geen rekening houden met de papieren dienstregeling die uithangt aan de haltes", meldt de MIVB.

De Noctislijnen van vrijdag- en zaterdagnacht zullen niet meer rijden als gevolg van de sluiting van de cafés en restaurants.

Meest gelezen