Imeldaziekenhuis in Bonheiden roept op om mondmaskers te komen naaien

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden heeft een naaiatelier ingericht om mondmaskers te maken. Het ziekenhuis roept de mensen via Facebook op om te komen helpen met het naaien van maskers, omdat de zorgverleners dreigen zonder te vallen.

Omdat er grote nood is aan mondmaskers voor zorgverleners, heeft het Imeldaziekenhuis een naaiatelier opgezet. “We hebben op Facebook een oproep geplaatst om te komen helpen met het naaien van mondmaskers. Vijftien mensen maken nu maskers in een grote ruimte in het ziekenhuis. Uiteraard gebeurt dat onder goede omstandigheden. Alles wordt ontsmet en we begeleiden onze mensen”, zegt Kathleen Vermeulen van het ziekenhuis.

Vijftien mensen stikken mondmaskers in een grote ruimte in het ziekenhuis

- Kathleen Vermeulen, Imeldaziekenhuis

De maskers worden gemaakt van materiaal dat normaal gezien gebruikt wordt voor speciale beschermkledij. Daar is er gelukkig genoeg van. Wie wil komen helpen, kan contact opnemen met het Imeldaziekenhuis.

Meest gelezen