Foto: Jo Vally

Financiële kater voor Jo Vally nadat hij theatershow moet afgelasten: "Wil fans toch nog gelukkig maken door concerten via Facebook te streamen"

Zanger Jo Vally, geboren en opgegroeid in Wolvertem, staat al 40 jaar als zanger op de planken. Maar wat er nu gebeurt, heeft hij nog nooit meegemaakt. Door de coronacrisis moet hij zijn theatershow “Mijn levenswerk” noodgedwongen annuleren. “Ik ben al heel wat centen kwijt”, vertelt de zanger aan Sonny Vanderheyden op Radio  Vlaams-Brabant.

Jo Vally ging net op tour met zijn allereerste theatershow. Deze tour werd nu geannuleerd wat voor een zware financiële kater zorgt. “We hebben er maanden aan gewerkt, aan deze show”, vertelt Jo Vally. “Er zijn heel veel mensen die daar al heel wat tijd hebben ingestoken, die we nu moeten betalen. Ook hadden we natuurlijk al verschillende zalen geboekt voor de show. Die hebben we nu allemaal geannuleerd. Omboeken naar een andere datum lukt niet onmiddellijk want er staan natuurlijk ook nog andere evenementen gepland, waardoor de agenda’s van culturele centra eigenlijk vol staan. Dus als je dat allemaal gaat optellen kom je aan een serieus bedrag ja, van toch 15.000 euro.” 

Vanuit mijn studio thuis zal ik nu proberen muziek te streamen om mijn fans gelukkig te maken 

Jo Vally, zanger

Intussen probeert Jo Vally toch wat van thuis uit te werken. “Ik heb thuis mijn eigen kleine studio”, zegt de zanger. “Ik heb daar mijn piano en synthesizer staan, dus ik kan van daaruit perfect werken. Maar ik heb het wel moeilijk dat ik mijn fans moet teleurstellen. Ik krijg vaak telefoontjes van fans die me vertellen dat ze het ontzettende jammer vinden dat er geen optredens meer zijn. Al  begrijpen ze natuurlijk ook de situatie. Daarom dat ik nu van plan ben om muziek live te streamen via facebook ofzo.”

Meest gelezen