Foto: folkgroep Arjaun

Pamelse folkgroep Arjaun speelt concert op binnenplein rusthuis: "Bewoners kunnen achter het raam meezingen met liedjes van toen" 

Dat het voor muzikanten in volle coronacrisis moeilijke tijden zijn, hoeft niet gezegd. Alle concerten werden afgelast en  gitaren hangen aan de haak. Maar niet bij folkgroep Arjaun uit Pamel, Roosdaal. Zij spelen vandaag een concert op het binnenplein van een woonzorgcentrum in de buurt, terwijl de bewoners achter het raam meeluisteren. 

Bewoners van woonzorgcentra mogen een hele tijd geen bezoek meer ontvangen en dus ligt voor velen de eenzaamheid op de loer. Intussen sturen we massaal brieven en via skype of andere sociale media proberen we toch contact te houden met onze dierbaren. Maar volgens muzikant Walter Evenepoel kan ook muziek soelaas brengen in moeilijke tijden en dat bracht hem op een idee. 

Liedjes zingen op de binnenkoer van het woonzorgcentrum

"Toen ik gisteren op een veilige afstand van mijn buren in mijn tuin wat zat te zingen, kwam er plots een dankbaar applaus van mijn buurman", vertelt Walter Evenepoel in "Start je Dag" op Radio2  Vlaams-Brabant en Brussel. "Toen ging er bij mij een lichtje branden. Op zo'n 100 meter van mijn deur zitten in het rusthuis vele tientallen mensen tevergeefs te wachten op bezoek. Het woonzorgcentrum heeft een mooie binnenkoer waarop tientallen ramen uitgeven, dus heb ik voorgesteld aan de directie om daar mijn liedjes voor de bewoners te zingen." 

Gratis concert met liedjes van toen met af en toe handkusjes als applaus moeten de bewoners opvrolijken

Walter Evenepoel, zanger Arjaun

Bij het woonzorgcentrum waren ze alvast ontzettend blij met het voorstel. "Mijn telefoontje naar de animator van het woonzorgcentrum werd bijzonder enthousiast onthaald", vertelt Walter. "Dus ga ik vandaag rond 14 uur samen met een muzikant een gratis concert spelen met liedjes van toen.  En dat op veilige afstand met af en toe een handkusje als applaus. En we hopen natuurlijk zo andere groepen te inspireren."

Meest gelezen