Stad Antwerpen lanceert gratis telefoonnummer en website voor wie hulp nodig heeft

In de stad Antwerpen komt er een gratis telefoonnummer en een website voor mensen die hulp nodig hebben. Die worden gelanceerd omdat er strenge maatregelen gelden tegen het coronavirus en veel mensen in quarantaine moeten of ziek zijn. De website heet "Antwerpenhelpt.be", het nummer is 0800 670 10. Vanaf 9 uur kan je er terecht.

Met de uitbraak van het coronavirus in ons land is het voor heel veel mensen moeilijker geworden om naar de winkel of de apotheker te gaan of voor huisdieren te zorgen bijvoorbeeld. Omdat ze zelf ziek zijn of in quarantaine  moeten of omdat de mensen die hen normaal helpen niet beschikbaar zijn.  Op de sociale media verschenen al heel veel oproepen om te helpen waar het kan. De stad Antwerpen lanceert nu een platform waar mensen terechtkunnen die hulp nodig hebben én mensen die willen helpen. 

Spontane hulpacties ondersteunen

Mensen kunnen op die website aangeven welke hulp ze nodig hebben, maar dat is niet het enige, legt schepen Tom Meeus (SP.A) uit: "Je kan er ook een kaartje downloaden om in de bus te steken bij de buren. Mensen die oog hebben voor hun buren willen we absoluut ondersteunen en versterken. Er zijn heel veel mensen die nu al spontaan aanbieden om kleine boodschappen te doen, de hond uit te laten, te helpen bij papierwerk of computerwerk." 

Mensen die willen helpen zullen nog belangrijker worden de komende weken: "Als er straks nog meer zieken zijn, draait het om de mensen die hulp nodig hebben, maar het niet vragen."

Vanaf 9 uur worden een website en een telefoonnummer gelanceerd. De website heet "Antwerpenhelpt.be" en het telefoonnummer 0800 670 10 is gratis te bellen en dat tussen 9 en 17 uur. 

Meest gelezen