EK 2020 afgelast en dus ook supportersreizen: "Niet teleurgesteld want het gaat niet om een kleinigheid"

De UEFA heeft vanmiddag beslist dat het EK voetbal dit jaar niet zal doorgaan. De Rode Duivels zullen niet in actie komen en dus gaan ook de georganiseerde supportersreizen niet door. Supportersvereniging De Bemvoort uit Pelt begrijpt de maatregel. 

"Het is geen annulatie voor een kleinigheid hé", zegt Michaël Vandersteen, voorzitter van supportersvereniging De Bemvoort uit Pelt. "Iedereen zal wel teleurgesteld zijn, maar ik heb al een mededeling op Facebook gepost en de reacties daarop zijn eigenlijk positief. De mensen begrijpen het." 

Rekenen op goede hart van iedereen

"Veel blijft gelukkig hetzelfde", zegt Vandersteen. "De poules veranderen niet en de tickets blijven geldig. De wedstrijden gaan door in de steden waar ze oorspronkelijk gepland waren. De busmaatschappijen zijn erg begripvol en hebben alle reizen naar volgend jaar verplaatst." 

We moeten rekenen op het goed hart van de hotels en vliegmaatschappijen

Michaël Vandersteen, voorzitter De Bemvoort

Helaas is nog niet alles opgelost. "We hebben ook meteen contact opgenomen met onze hotels en met Brussels Airlines, waar we de vluchten geboekt hadden maar we moeten natuurlijk op hun goed hart rekenen", zegt Vandersteen. De Bemvoort had al reizen georganiseerd voor meer dan 1000 mensen. 

Meest gelezen