Theater Tomaat facebook

Theatergezelschap uit Berlare entertaint de jeugd met doe-tips via sociale media

Theater Tomaat uit Berlare geeft elke dag tips aan kinderen om iets creatief te doen, nu ze niet naar school kunnen. "Onze voorstellingen zijn geannuleerd, onze lessen ook, dus hebben we tijd en dan is dat vertrokken", lacht Mieke van Theater Tomaat. Ze maakt met collega Niki theater op sociale media om kinderen iets te doen te geven.

Mieke De Graeve en Niki De Sitter geven allebei les aan de academie in Berlare en Wetteren. Maar het coronavirus maakte dat de lessen niet meer doorgaan. De voorstellingen die ze met hun gezelschap spelen werden ook geannuleerd en "dan zat ik als zovelen donderdagavond naar tv te kijken", zo steekt Mieke van wal. "Drie weken alle kinderen thuis! En dan lig je in je bed en dan begint dat te malen en 's anderendaags heb ik Niki gebeld en zo is het begonnen."

'Het' is een dagelijks filmpje dat 'To en haar maat' om 11 uur op sociale media zetten. Op die manier hebben kinderen een vast afspraakmoment om naar uit te kijken. Elke dag heeft een thema. Maandag  en donderdag zijn bijvoorbeeld knutseldagen. Andere dagen zijn er om te koken of iets te 'doen'. Op het eerste filmpje leggen ze bijvoorbeeld uit hoe je een rups kan tekenen op de wijze van de schilder Mondriaan, met gekleurde vakjes.

Inspiratie

De inspiratie voor de komende drie weken zit al snor: "de eerste week is al opgenomen, we schrijven nu volop aan week twee en drie." To en haar maat hebben de tips eerder al uitgeprobeerd met hun eigen kinderen. "Die zitten in de kleuterklas of in het lager," op die manier weten ze wat werkt en haalbaar is.

Elke dag om 11 uur kan je een filmpje zien op Facebook, Instagram of de website van Theater Tomaat.

Meest gelezen