Pixabay

Veilig daten in tijden van corona: speeddaten van achter de computer

Een lief vinden in tijden van corona, het kan nog altijd. Frederic De Schryver organiseert met zijn bedrijf SmartVibes speeddates. De komende weken stonden 22 speeddates gepland en die zullen ook allemaal doorgaan, maar dan wel van achter de computer. 

“Het is onmogelijk om de speeddates nog gewoon te laten doorgaan want alle cafés en bars zijn gesloten", zegt Frederic. “We sturen deelnemers nu een uitnodiging voor een live videostreaming op de laptop of op de smartphone. Daters krijgen eerst een aftelklokje op hun scherm en daarna zien ze hun chatpartner live”, gaat Frederic verder. “Na zes minuten live videogesprek kan iedereen aangeven of er een match is of niet. Een halve minuut later start alweer een nieuw gesprek met een volgende videopartner.” Zo daten ze elk met zes tot tien partners per keer.

Niet hetzelfde als op café

Frederic geeft toe dat dit niet helemaal voelt als een echte ontmoeting. “Maar in deze tijden is dit het beste alternatief om nog met anderen in contact te komen. Er is geen andere mogelijkheid.”

De komen 3 weken organiseert hij 22 speeddates voor samen zo’n 500 kandidaten. “We zien dat de klanten heel begripvol zijn. Sommigen haken af en anderen komen erbij omdat ze deze formule net tof vinden. We roeien met de riemen die we hebben”, besluit Frederic van SmartVibes. “Gisteren was de doelgroep ‘singles uit Aalst van 40 tot 50 jaar’ en dat is allemaal heel goed verlopen. Een paar koppels wisselden hun nummers uit om een vervolg te breien aan hun online speeddate”

Meest gelezen