Volvo Car Gent stopt productie vandaag nog: "De nachtploeg blijft al thuis"

Volvo Car Gent legt vandaag de productie stil als maatregel tegen het coronavirus. Het bedrijf telt zo’n 6.500 werknemers en is zo de grootste industriële werkgever in de provincie. De productie zal in fases stilgelegd worden, de nachtploeg mag vandaag al thuis blijven. Alle bedienden blijven wel aan het werk, weliswaar zoveel mogelijk van thuis uit.

Ook Volvo Car Gent sluit de deuren tijdelijk om het coronavirus tegen te gaan. “Als grootste werkgever moeten we aan de gezondheid van onze medewerkers denken”, klinkt het.

Duizenden mensen thuis

Door de productie stil te leggen, zal het bedrijf grote verliezen maken. “Voor ons is dit de enige juiste beslissing om de gezondheid van onze medewerkers te verzekeren en om deze crisis te helpen indijken", legt woordvoerster Barbara Blomme uit.

In Volvo Car Gent werken zo’n 6.500 werknemers, het merendeel zijn de arbeiders. “Zij zullen niet meer moeten komen. De bedienden blijven wel aan het werk, weliswaar zoveel mogelijk van thuis uit. De bedienden die wel nodig zijn op het terrein, moeten strikt alle preventiemaatregelen volgen.”

Niet 'gewoon een druk op de knop'

Het bedrijf legt de productie in verschillende fases stil. “Het is niet zo dat we de machines kunnen uitschakelen met één druk op de knop. We gaan dit deel per deel aanpakken. De nachtploeg moet in ieder geval niet meer komen werken vandaag”, gaat Blomme verder. “Zulke machines uitschakelen is eigenlijk een echt huzarenstukje. In de zomer ligt de productie ook een aantal weken stil en om dat mogelijk te maken zijn we wekenlang bezig. Nu moet alles heel snel gaan. Als alles op een goede manier afgesloten wordt, zal de opstart makkelijker verlopen.”

kasto80

Meest gelezen