BELGA/VERGULT

Universiteit Antwerpen vraagt hulp van bevolking via online vragenlijst om impact coronarichtlijnen in te schatten

Wetenschappers van Universiteit Antwerpen roepen de hulp in van de bevolking om de impact van de opgestelde coronarichtlijnen te kunnen inschatten. Als we massaal een vragenlijst invullen, kunnen experten het verloop van het aantal coronagevallen beter inschatten.

Universiteit Antwerpen werkt samen met  KU Leuven en Universiteit Hasselt om de impact van de coronarichtlijnen op te meten. Daarvoor vragen ze hulp van de bevolking, die een korte, online vragenlijst kunnen invullen. Daarin peilen de wetenschappers onder meer naar mogelijke gedragsveranderingen door het virus. Er worden ook een paar medische vragen gesteld. Bovendien wordt er gepolst of men meer van thuis werkt dan voordien.

De sociale wetenschappers helpen tijdens de verwerking van de antwoorden. De enquête wordt wekelijks herhaald.

Meest gelezen