Warmtecamera in Vilvoords ziekenhuis meet temperatuur van iedereen die binnenkomt

In het Vilvoordse ziekenhuis Jan Portaels wordt de temperatuur gemeten van iedereen die het ziekenhuis binnengaat. Want verhoogde temperatuur kan wijzen op besmetting met het coronavirus. In de hall staat een warmtecamera die de lichaamstemperatuur weergeeft. 

Omdat verhoogde temperatuur kan wijzen op besmetting met het coronavirus, meten ze in het Jan Portaelsziekenhuis in Vilvoorde de lichaamstemperatuur van alle patiënten, bezoekers en personeelsleden. En ze doen dat met een warmtecamera. "In de hall van de hoofdingang staat een camera die automatisch je temperatuur leest", vertelt woordvoerder Helena Polfliet. "Als iemand koorts heeft, spreken we die persoon meteen aan en dan geven we de raad om met de huisarts contact op te nemen. Door de coronacrisis komen er nu wel minder bezoekers, maar onze dringende consultaties, onderzoeken en ingrepen gaan wel door. We moeten voorkomen dat potentieel zieke mensen het ziekenhuis binnenkomen." 

Temperatuur personeel

Ook medewerkers die de personeelsingang nemen, ontsnappen niet aan een temperatuursmeting. "Ook daar hebben we thermometers gehangen waarmee ze hun temperatuur moeten meten voor ze beginnen te werken", vertelt Helena Polfliet. En ondertussen heeft een personeelslid van het ziekenhuis positief getest op corona. "Er is iemand die maandagavond positief getest heeft, maar die persoon zat al thuis in quarantaine, en heeft daardoor andere collega's niet in gevaar gebracht." 

Meest gelezen