Aalstenaar brengt muzikale ode aan viroloog Marc Van Ranst: “Hopelijk brengt het wat verlichting in deze moeilijke tijd”

Twee vrienden uit Aalst en Brugge hebben een lied geschreven over Marc Van Ranst. Het nummer, een parodie op “Hoe Het Danst” van Marco Borsato, is intussen al zo’n 80.000 keer bekeken.  

“We zitten thuis, corona gaat door heel het land. Maar ik reken op de expertise van één man”, klinkt het in de youtubehit van Pieterjan Marchand uit Brugge en Jeff Bronder uit Aalst. Zij schreven een ode aan viroloog Marc Van Ranst; de man die in deze coronacrisis te zien en te horen is op alle media. 

"Supercontent"

Pieterjan en Jeff beheren het youtubekanaal “Supercontent”. Daar posten ze wekelijks video’s die mensen aan het lachen moeten maken. “Zoals iedereen, zijn ook wij op zoek naar een manier om om te gaan met deze coronacrisis”, vertelt Aalstenaar Jeff Bronder bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “We wilden graag iets positiefs doen. Zo kwamen we al snel terecht bij viroloog Marc Van Ranst.”

We zagen dat er nood is aan een lied over Marc Van Ranst

“Zondag hadden we een verzameling van enkele quarantainehits op ons youtubekanaal gezet. Zo zagen we dat er nood is aan een lied over Marc Van Ranst. Iedereen zoekt in deze tijdens een manier om met de hele situatie om te gaan. Hopelijk kan onze parodie hierbij helpen. Misschien brengt dit wel wat verlichting.”

"Hoe Het Danst"

De vrienden maakten een nieuwe tekst op “Hoe Het Danst”, een hit van Marco Borsato. “Het nummer past perfect bij wat we wilden vertellen”, zegt Jeff Bronder nog. “Alles begint heel ingetogen, maar op het einde zit er dan toch wat hoop in de melodie. En “danst” rijmt op “ranst”, dat is ook mooi meegenomen”, lacht Jeff. 

Ook Marc Van Ranst is fan, laat hij weten op Twitter.

Beluister de hit hieronder:

Meest gelezen