Agentschap Wegen & Verkeer

Grootste bouwwerf Limburg stilgelegd: "Aannemers nemen het zekere voor het onzekere" 

De aanleg van een tram- en bustunnel in Hasselt is stilgelegd. Dat is gebeurd op vraag van de aannemers zelf, zegt Sep Van Dijck van Wegen en Verkeer Limburg. Het stilleggen van de werf heeft alles te maken met de maatregelen die door de regering zijn opgelegd. 

Wie Hasselt binnenrijdt via de Universiteitslaan weet dat daar grote werken bezig zijn voor de bouw van een tram- en bustunnel. Die werken zijn gisteren stilgelegd.  "Wij vragen aan elke aannemer om de strenge veiligheidsmaatregelen die nu gelden op te volgen", zegt Sep Van Dijck van Wegen en Verkeer Limburg. "En nu zijn er aannemers die zelf het werk staken omdat ze aangeven die voorschriften anders niet te kunnen volgen."

Niemand weet hoe lang dit gaat blijven duren
Sep Van Dijck, Wegen & Verkeer

Volgens Van Dijck is het nog onduidelijk wat het effect van deze vertraging zal zijn: "Het is moeilijk in te schatten wat de gevolgen gaan zijn. Niemand weet hoelang dit gaat blijven duren. Het is ook voor ons afwachten." 

De kans bestaat dat ook andere aannemers dit voorbeeld nu zullen volgen. "De nutsmaatschappijen en verschillende onderaannemers hebben het werk al hier en daar stilgelegd", zegt Van Dijck. "De kans bestaat zeker dat er nog meer stopzettingen volgen."  

Velen nemen het zekere voor het onzekere. En dat is misschien wel terecht
Sep Van Dijck, Wegen & Verkeer

Mensen die buiten werken kunnen makkelijker afstand houden van elkaar. Is het dan een verrassing dat deze bedrijven tijdelijk stoppen? Van Dijck vindt van niet: "Anderhalve meter afstand houden brengt meer met zich mee dan je denkt. Velen nemen daarom het zekere voor het onzekere. En dat is misschien ook wel terecht, gezien de situatie." 

Meest gelezen