Videospeler inladen...

475 doden in één dag in Italië, hallucinante beelden uit Italiaans ziekenhuis: "Zelfs in de gang liggen patiënten"

In Italië zijn in één dag tijd 475 mensen gestorven aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Daarmee zijn er nu al 2.978 doden gevallen in het land. De beelden uit de ziekenhuizen daar zijn hallucinant. 

Een Italiaanse arts stuurde beelden uit zijn ziekenhuis naar een Brusselse collega om te tonen hoe erg de toestand is. Het is duidelijk: alle bedden liggen vol. Zelfs op de gang liggen mensen die zuurstof krijgen. Sommigen hebben zelfs geen bed en zitten gewoon in een rolstoel. 

Bekijk hier de beelden:

Videospeler inladen...

"Dit is absolute horror, de totale collaps van een systeem", reageert Geert Meyfroidt in "Het Journaal". Meyfroidt is voorzitter van de Belgische vereniging van intensieve geneeskunde. "De Italiaanse collega's zijn duidelijk: zij kunnen dit niet aan. En het is duidelijk dat ze zelfs nog niet aan de piek zitten."

Wordt het bij ons ook zo erg? "Ik ben redelijk optimistisch over onze capaciteit. We hebben meer bedden dan Italië. Maar is dat een garantie? Neen. Mensen moeten echt hun uiterste best doen om hun contacten zo veel als mogelijk te beperken."

Bekijk hier de reactie van dokter Geert Meyfroidt op de beelden uit Italië:

Videospeler inladen...

"Terzake" bracht vanavond ook een reportage uit Cremona in Noord-Italië, een stadje in de frontlinie van de strijd tegen corona:

Videospeler inladen...

"Terzake" sprak ook met de maker van de reportage. Dat gesprek kunt u hieronder bekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen