Bloemenwinkel doneert overschot bloemen aan rusthuizen

Bloemenwinkel Groen en Cocoon uit Kontich maakt met de overschot van de bloemen boeketten. Deze worden uitgedeeld in rusthuizen. De bloemenwinkel moet sluiten door de nieuwe maatregelen die werden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Door de nieuwe maatregelen die de veiligheidsraad heeft genomen, moeten alle niet-essentiële winkels sluiten en daar horen bloemenwinkels ook bij. Bloemenwinkel Groen en Cocoon uit Kontich heeft na vanochtend zo’n 2500 bloemen over.

100 boeketten

“Ik heb mijn personeel gevraagd om even langer door te werken deze middag”, vertelt zaakvoerster Evelien Govaert op Radio 2 Antwerpen. “We maken met de overschot van bloemen zo’n 100 boeketten.” Vanmiddag gaat Govaert de boeketten leveren in twee rusthuizen in Kontich. Ze hopen zo de bewoners van woonzorgcentra die niet buiten mogen komen een hart onder de riem te steken.

Voor zelfstandigen is het een moeilijke tijd, vertelt Govaert nog. “Het enige dat wij kunnen hopen is dat mensen na het verstrijken van de maatregelen massaal bloemen komen kopen”, zegt Govaert.

Meest gelezen